Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3

Török Adél vagyok, angol és magyar szakos egyetemi diplomás tanár.

Mikor a ta.sulit elindítottam, csak én tanítottam benne. Az angol órák többségét ma is én tartom. Időközben az igényeket követve egyéb nyelvekkel is bővültünk, főként német és francia oktatással, de örömmel veszünk fel a listára más nyelveket is, így már pl. spanyol és orosz nyelvet is tanulhatsz nálunk, sőt, magyart mint idegen nyelvet is. Jómagam továbbra is angolt tanítok, de mindegyik nyelv esetében szervezem és felügyelem a munkát, és igyekszem kiváló kollégákkal együttműködni, akikkel immáron közös cél, hogy jó hangulatú, színvonalas nyelvoktatásban részesülj, és használható nyelvtudást szerezz.

Jó érzés a tanítás során megosztani diákjainkkal a tudásunkat, és gyönyörködni az eredményeikben, az egyre gördülékenyebb és magabiztosabb beszédükben óráról órára. Külön öröm a tudat, hogy amikor tanítunk, értéket és lehetőséget adunk a kezedbe, amit aztán kamatoztatni tudsz.


A tanítás változatos formáiba volt alkalmam beletanulni: voltam gimnáziumi magyar és angol szakos tanár, oktattam nyelviskolai és céges csoportokat, illetve magántanulókat is.

Mindezek során azt kerestem, mit tehetek annak érdekében, hogy a diákjaim könnyebben, hatékonyabban tanuljanak, és hogy közben jól is érezzék magukat. Sok apróságra jöttem rá.

Szervezés terén azt találtam, hogy bármely tanulási formával lehet jó eredményeket elérni, de hatékonyság, élvezetesség és életszerűség leginkább a kiscsoportos tanulásban találkozik. Jó irányítás mellett ez a legtermészetesebb, legkellemesebb közeg a nyelvtanulásra, jó lehetőség érdemi beszélgetések gyakorlására is, és ár-érték arányban is ezt érdemes választani. Ezért ezt fejlesztem a lehető legjobbra a saját óráimon, és ez a nyelviskola célja egészében is. A ta.suliban ezért maximum 8 fős egy csoport, és nagyon odafigyelünk a csoportok összeállítására.
A helyes egyensúlyra törekszünk modern és hagyományos technikák, módszerek alkal¬mazásában is. Praktikusnak tartjuk például a multimédiás lehetőségeket, és szívesen kijavítjuk a fogalmazásodat korrektúrával, ha emailben küldöd el, de nem helyettesítenénk a tanórai magyarázatot vagy beszélgetést valamilyen gépesített formával.

Mit mondjak, miért tanulj a ta.suli-ban? Hátha az, amit itt a honlapon olvasol meggyőz, hogy bizalmat szavazz nekünk. A döntésedben segítendő megkértem pár olyan korábbi és jelenlegi tanítványomat, akik valaki ajánlására kerültek kapcsolatba velem, és/vagy hozzám irányították ismerőseiket, hogy foglalják össze röviden, mit mondanának Neked, ha megkérdeznéd őket a ta.suli-ról. Ezt ugyanis ők jobban tudják. Megtiszteltek azzal, hogy vállalták a feladatot, amit ezúton is köszönök Nekik. Írásaikat az Ajánlások részben találod.