Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3

Jelenlegi és korábbi tanulóim ajánlásai

Misó Kata, pedagógus

Furcsa érzés, amikor a hóhért akasztják! Pedagógusként a ta.suliban a másik szerepbe cseppentem: tanítóból tanulóba. Persze nem tudok kibújni a bőrömből. Csodálkozva figyelem (és persze óráról órára átélem) azt, hogyan van energiája, türelme Adélnek számon tartani az erősségeinket, amiből segít önbizalmat merítenünk és azt is, hol szorulunk segítségre.
Itt azt érzem, fontos vagyok. Fontos, hogy fejlődjek, miközben nem az stresszel, hogy mit nem tudok még, hanem arra építünk ami már megy! És milyen érdekes? Azt tanítja, hogy amikor idegen szöveget fordítunk, arra figyeljünk, abból induljunk ki, amit megértettünk, ne az blokkoljon le, ami ismeretlen! Szeretek ide járni, sokat fejlődtem és jól érzem magam.

 

Csehi Lóránt, tanuló

16 éves vagyok, két éve tanulok itt, és már túl vagyok egy sikeres középfokú nyelvvizsgán, valamint most készülök az előrehozott érettségire. Adél mindig segített nekem és a társaimnak, pontosan tudja, mi kell nekünk, mi a célunk, és mindent megtesz, hogy elérjük őket. Amit különösen szeretek, hogy az órák hangulata mindig vidám és lendületes, és bárki könnyen fel tudja venni a ritmust. Több személycsere is volt a csoportunkban mióta ide járok, és mindenki szeretett itt tanulni. A tanárnő türelmesen próbált a kérdéseinkre válaszolni, valahányszor problémánk adódott, nyitott volt minden speciális igényünkre, akár nyári intenzív kurzust kértünk vagy extra órákat nyelvvizsga előtt. Nagyon komolyan veszi a tanítást, és mindenkire átragad a lelkesedése.

 

Mosonyi Dániel, tanuló

Én azért szeretem az angolt, mert itt játékos feladatok vannak, de mégis sokat és gyorsan lehet tanulni. A tanárunk nagyon elnéző. Itt a felmérőket azért írjuk, hogy mi tanuljunk belőle. A házi- és felszerelés-hiányért nem kapunk rossz pontot. De ha nincs hiányod, akkor 4 hónap után ajándékot kapunk.
Mindenkinek ajánlom a „ta.suli”-t!

Oravecz Hanna, tanuló

Én a hangulat miatt szeretek járni angolra. Nem olyan a hangulat, hogy félünk a tanártól, de nem is szórakozzuk el az órát.

Ferencz N. Levente, tanuló

Jó napot kívánok! Csókolom!
Én azért szeretem ezt a ta.sulit, mert angolul lehet tanulni, és azért, mert nagyon mókásak a könyvek.

Kocsis Anna, tanuló

Én azért szeretek ide járni, mert:
Itt kevesebben vagyunk, és hogyha nem értek valamit, akkor elmagyarázzák.
Itt oldott a hangulat, és viccesek a tanárnő mondásai.
Itt van mellette a pékség, úgyhogy még pizzát is lehet enni.

Iván Máté, tanuló

Én azért szeretek az angolra járni, mert jó a tanítás, gyorsan haladunk,jó a csoport és még a tanár is jó.

 

 

Szilágyi Ármin, tanuló

Nagyon élvezetesek az órák. A hangulat oldott, jókedvűek vagyunk, és a tanárnőnk is ugyanígy áll hozzánk. Én személyesen mindig nagyon várom a következő találkozást a csoporttal, mivel itt mindig újat és hasznosat tanulunk. Jókedvűen jövünk és megyünk, kikapcsolódásnak számít a szürke hétköznapokban. Az anyag mindig könnyen értelmezhető, ugyanis Adél nagyon jól magyaráz. A csoportom és én nagyon hálásak vagyunk neki, mert sikerült nagyon rövid időn belül megszereznünk a nyelvvizsgánkat, és ezzel éreztette velünk, hogy mennyi mindenre képesek vagyunk, ha akarjuk, és milyen fontos az angol a mai világban! :-)


 

Barabits Márta, tanuló

Az angoltanárnőm nagyon jó fej, öröm vele a tanulás. Ha valamit nem értek, elmagyarázza, ha kell, többször is :-). Van türelme. Szépen haladunk a nyelvvizsga felé. Kedves és aranyos. Mindig ad házit, de ez jó, mert különben nem foglalkoznék annyit otthon az angollal, így meg előveszem, és nem felejtem el a következő órára az anyagot. Közel is lakik hozzám, így nem kell messzire mennem. Szóval szeretek hozzá járni.

 

Behofsits Tímea, tanuló

Én személy szerint csak dicsérni tudom Adél munkáját. Pár hónappal azután, hogy elkezdtünk hozzá járni, már érezhető volt a változás számomra. Főként az angol nyelv hallás utáni megértése okozott gondokat, de Ő erre is nagy hangsúlyt fektetett. Majdnem minden órán hallgattunk valami szöveget - és persze meg is beszéltük, ki mit értett meg. Így például, ha zenét hallgatok már nem az az első, hogy rákeresek a dalszövegre és mellette rögtön megnyitom az online szótárt, hiszen sok mindent értek a dalból.
Sokat olvastunk, beszélgettünk. Ez a másik, amire kiemelkedő figyelmet fordított, a helyes kiejtések, hangsúlyozás. Azalatt a 2 és fél év alatt, míg hozzá jártunk nagyon jól felkészített minket, melynek eredménye egy középfokú angol nyelvvizsga lett.
Most, hogy eltelt egy év mióta hozzá jártam, még mindig kedves emlékként gondolok az órákra. A beszélgetésekre, a nevetésekre, mert amellett, hogy követelményei nem alacsonyak (de teljesíthetőek), mint ember is nagyon rendes.:)

 


Ernst Kitti
, friss diplomás építészmérnök

Úgy döntöttem, hogy elindulok szerencsét próbálni angol nyelvterületre és igencsak beporosodott nyelvtudásomat szerettem volna felfrissíteni, ill. bővíteni, ezért kerestem fel Adélt. Egy gyors érdeklődő jellegű email váltás után - melyben megbeszéltük, hogy milyen szintű és jellegű tanfolyamra lenne szükségem - még aznap csatlakozhattam egy nemrég indult csoporthoz. Egy rendkívül fontos dolog, ami már az elején feltűnt, hogy Adél nagy figyelmet fordít arra is, hogy a tanulók tényleges! tudásszintjüknek és céljaiknak megfelelően kerüljenek egy csoportba. Az órák mindig nagyon jó hangulatban teltek, nagyon jókat tudtunk beszélgetni a legkülönbözőbb témákról. A könyveink főként házi feladattárként szolgáltak és irányadóak voltak az órai beszélgetésekhez, de ezeken kívül Adél mindig beletett az órákba plusz dolgokat – érdekességeket, vagy bármi mást, ami tanulás közben kérdés/kérésként felmerült. Mindezek mellett egy nagyon szeretetre méltó, kedves ember, aki szívből tanítja az angol nyelvet. Rengeteget nevettünk együtt és soha nem unatkoztunk. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy valóban használható angol nyelvtudásra szert tenni!

 


Fekete Diána
, Controller

Egyik volt munkatársam ajánlása alapján kerestem fel Adélt, amikor elhatároztam, hogy angolt szeretnék tanulni; ennek már több, mint 2 éve, és azóta én is nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, aki szeretne magas színvonalon, üzleti vagy általános, alacsonyabb illetve magasabb szinten, suli vagy munka mellett angolt tanulni. 


Monár András
, megbízott vezető

Ajánlás útján kerültem Török Adélhoz, mivel egy céges út miatt Svéd-országban jártam, és a német nyelvtudásom vajmi kevés volt (a Svéd lányok meghódításához). Ekkor határoztam el, hogy megtanulok angolul.
Nagyon felkészült tanár, és új tananyagokkal oktat. Számon kéri a tanultakat, tehát sumákolásnak helye nincs. Az időbeosztás is elég rugalmas volt munka mellett, ezért ajánlom mindenkinek, aki tényleg használható angol nyelvtudást szeretne szerezni.

 


Palkovics Eszter
, recepciós

Nagy odafigyeléssel tanít, és igyekszik mindig mindenkiből kihozni a maximumot. Emellett pedig egy csupa szív ember, és igazán szerethető tanár!

 


Presits Alexandra
, friss diplomás

Az Adél nagyon jó tanár, a gazdasági szaknyelvvizsgámra sikeresen felkészített, 2 hónap alatt! Segítőkész, igaz, hogy sok házit ad, de ez a diák érdeke is. Folyamatosan bátorított, mellettem állt, tartotta bennem a lelket!

 

 


Soproni István
, CAE Department Manager

Egy nemzetközi cégnél a pozíciómnál fogva elengedhetetlen volt az angol nyelv minél alaposabb ismerete, amit az Adél angolóráin könnyűszerrel megszereztem. Bátran ajánlom mindenkinek, aki az angol nyelvet profi szinten szeretné elsajátítani és munkája során vagy a magánéletben használni. Itt azok is megtalálják számításukat, akik csak alapszintű tudást szeretnének szerezni vagy hobbiszinten beszélni az angolt.

 


Tarján Eszter
, angol-német szakos egyetemi hallgató

Adél először első gimnáziumi évem alatt tanított, később pedig magánórákra kezdtem járni hozzá, miután úgy döntöttem, egyetemre szeretnék menni angol szakra. Mellette döntöttem, mert már a gimnáziumban is érdekes órákat tartott, érthetően magyarázott és az órái mindig kellemes hangulatban teltek, emellett jól is haladt irányítása alatt a csoport. A döntésemet később sem bántam meg. Mialatt tanított, nemcsak a nyelvet tanította meg nekem, de az angol kultúra számos érdekes részét is megismerhettem. A nála tanultak nagy mértékben megkönnyítették az egyetemi éveimet, melyek alatt nyelvi akadályokba soha nem ütköztem. Ha bárki az ismerőseim közül angolt szeretne tanulni, Őt ajánlanám neki számos okból kifolyólag: egyrészt mert érthetően magyaráz el mindent az anyag nehézségétől függetlenül, másrészt, mert sokoldalúsága miatt az órák alatt minden nyelvi készség (szövegértés, beszéd, fogalmazás, stb.) fejlesztésére alkalom nyílik. S végül, de nem utolsó sorban azért, mert egy alkalmat sem tudok megemlíteni, amikor akár gimnazistaként, akár magántanítványként kellemetlenül éreztem volna magam vagy unatkoztam volna az óráin.

 


Tóthné Pinezits Krisztina

Jó pár évet jártam Adélhoz angol órákra, és bátran, tiszta szívvel tudom ajánlani mindenkinek, aki komolyan meg akarja tanulni az angol nyelvet!!!
Az órái nagyon kreatívak, színesek, óráról órára készül, és ezáltal Te is kénytelen vagy tanulni:); számtalan újabb és újabb feladattal áll elő, mindenkinek tudása szerint válogat, és segít, magyaráz és segít... Nagyon jó tanár!!! Úgyhogy bátran hívd fel :)

 

 


Varga Ákos
, gépészmérnök

Adélt mindenkinek bátran ajánlom, aki meg szeretne tanulni angolul, vagy csak szeretné megismerni a nyelvet. Egy rendkívül alapos és felkészült tanárt ismertem meg Adélban, aki egyénre szabott módszerekkel, tudatos felkészítéssel segíti az angol nyelv elsajátítását. Nem "pusztán" jól beszél angolul, hanem a szó klasszikus értelmében egy igazi TANÁR, aki a tanuló ismeretanyagának, céljainak, képességeinek megfelelően állítja össze az órát, és ennek megfelelő erősségű követelményeket támaszt. Segítségével igényes, alapos, a mai nyelvi fordulatoknak és követelményeknek megfelelő tudás elsajátítására nyílik lehetőség.
Az ajánlásomban mindenképpen ki szeretném emelni Adél példaértékű elhivatottságát a szakmája iránt, mely nem csak tiszteletreméltó, hanem a tanulás során rendkívül ösztönző is.

 


Velicsányi Péter

Kilencedikes koromban egy kedves lánybarátommal úgy döntöttem, hogy elkezdünk különórán angolt tanulni, mert az iskolai keretek közti tanulás nem volt célravezető. Adélnál ismét az alapoktól kezdtük: megtanultunk bemutatkozni, elsajátítottuk az alapszavakat stb. Két-három hónap után már összefüggően tudtunk mesélni különböző dolgokról, olvasmányokról, magunkról, mit csináltunk hétvégén stb. Adél nagy hangsúlyt fektetett a házi feladatokra és az otthoni tanulásra (szavak, rengeteg kifejezés, egyszerűsített nyelvű angol regények olvasása), illetve azok szigorú számonkérésére, de megérte: két és fél év elteltével középfokú nyelvvizsgát szereztünk, amelynek most, érettségizett emberként a jelenlegi egyetemi felvételi pontrendszerében nagy hasznát veszem. Másrészt értem az élő angol nyelvet is a sok hallás utáni szövegértés-típusú feladat révén. Adél angolórái rendkívül hasznosak, célravezetők, és nem mellékes, hogy tanárunk kiváló humorral rendelkezve biztosítja az órák kellő – nem unalmas – hangulatát. Mindig is jó szívvel fogok emlékezni erre a kiváló emberre, aki megtanított angolul, és akitől ráadásul sok egyéb érdekességet is hallottam.

 


Wölfinger Béla
, kiadványszerkesztő

Hosszabb angliai tartózkodásom után egy ismerősöm ajánlására mentem el Adélhoz, hogy a nyelvtant is rendbetegyük. Nem vagyok egy szorgalmas tanuló, de hála Adél szigorú és következetes számonkérésének, pár hónap után sikeresen letettem a középfokú nyelvvizsgát.
Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, aki angoltanulásra adja a fejét; felkészült tanár, akin látszik, hogy nem csak megélhetésért tanít, hanem igazán szereti az angol nyelvet, kultúrát, és nem utolsósorban nagy örömmel adja át a tudását másoknak. Mindig tartogat érdekes adalékokat az adott témakörökhöz, ezáltal nem hagyja lankadni a tanuló figyelmét.
Ha minőségi oktatásra vágysz, bártan ajánlom neked is.

 


Időről időre „beszélgetős” órákat is szervezünk, amikre bárki eljöhet gyakorolni.
Irányított foglalkozás, több témáról többfajta feladat megoldásán keresztül beszélgetünk, és mindig cserélődik, hogy éppen ki kivel. Fontos megszoknunk, hogy bárkivel szót értsünk idegen nyelven!

Ezekről az alkalmakról így számoltak be a résztvevők:

 


Biczó Lilla

Már régóta tanulok angolul és tudom, hogy hiába olvasok, töltök ki teszteket és nézek filmeket, ha nem tudom élőszóban kifejezni magam szabadon. Ehhez azonban beszélgetőtársra is szükség van, akit nagyon nehéz találni, mert bár sokan igénylik ezt, nincs aki összeszedje vagy összehozza az embereket. Vagyis mégis van, hiszen Adél is ezt csinálja, méghozzá kötetlen, könnyed beszélgetős órák keretében, ahol minden korosztály szabadon fejlesztheti angol kommunikációs készségét anélkül, hogy az eltérő tudásszint bármiféle problémát okozna. Játékos feladatokon keresztül, rengeteg témát érintve tanulunk együtt angolul. Ez egy egyedülálló lehetőség Sopronban, "luxus" kihagyni.

 


Csizmadia Kata

Én alapvetően félek mások előtt angolul beszélni, pont ezért tartom nagyon jó ötletnek ezt az alkalmat. Máshol szerintem nincs rá lehetőség, hogy ingyen gyakoroljunk és fejlesszük magunkat. Nyelvvizsga előtt főleg, de amúgy is hasznos, mert az ember idegenekkel (akik lehet, hogy épp ugyan úgy izgulnak:)) tud beszélgetni, legyőzheti a gátlásait. Egy idő után már feloldódik, és már élvezi is a beszélgetést. Ezért ajánlom mindenkinek, hogy használja ki ezt a lehetőséget.